Eötvös Károly Megyei Könyvtár

Veszprém, Komakút tér 3.
A Vándorgyűlés során az intézmény szekcióhelyszíneknek ad otthont, valamint könyvtárlátogatásra is lesz lehetőség. A fő rendezvényhelyszíntől mintegy 200 méterre található, gyalogosan könnyen megközelíthető.
ekmk

Könyvtárunk 1952 óta önálló intézmény, bár múltja korábban kezdődött: 1902-ben alapították a Vármegyei Múzeummal együtt, 1968-ban vette fel Eötvös Károly író és politikus nevét. Még ebben az évben, 1968. augusztus 20-án avatták a mostani helyén a megyei könyvtárat. 1998 augusztusa óta működik az átépített és felújított Nívó-díjjal elismert épületegyüttesben az intézmény. Közel ötezer négyzetméteren számtalan információs szolgáltatással várjuk és szolgáljuk a hozzánk betérő olvasóinkat, könyvtárlátogatóinkat. Az épület akadálymentesített. Fogyatékossággal élő embertársaink ingyenesen iratkozhatnak be és térítésmentesen vehetik igénybe egyes szolgáltatásainkat. Intézményünk a megyeszékhely egyik kulturális központja, gondoskodik Veszprém megye és Veszprém város lakosainak könyvtári ellátásáról. Közel 370 ezres dokumentumállomány áll az olvasók rendelkezésére. 

Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér

Veszprém, Brusznyai Árpád utca 2.

A Vándorgyűlés során a Hangvilla lesz a fő rendezvényhelyszín, itt tartjuk a plenáris üléseket, és a szekcióülések egy részét, itt kap helyet a szakmai kiállítás, itt lesz az étkezés és a baráti találkozó.

hangvilla002

A Hangvilla a hajdani veszprémi Séd Mozi épületében kapott helyet. Az ingatlan a ’80-as évektől önkormányzati működtetése végéig filmszínházként üzemelt. 2005-ben vásárolta meg a Swing-Swing Kft. A Hangvilla-projekt kezdetéig két intézmény működött benne sikeresen: a Pannon Várszínház egész estés színházi darabokkal, musical-ekkel, és az Expresszó Ifjúsági Klub, élőzenés koncertekkel, fellépésekkel. A Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér a kultúra egészére nyitott, a kulturális tradíciókat fundamentumként értelmező, de az alkotó újdonságoknak helyet adó, a kultúrát erőforrásként kezelő irányvonalat képviseli.

Az épületben található:

  • Közel 500 főt befogadó Hangversenyterem, színházterem. Az oratórium alkalmas egy nagyzenekar befogadására, színházi előadások, koncertek, bálok, esküvők megtartására is
  • Konferenciaterem konferenciák, tanfolyamok, céges rendezvények, bemutatók megtartására
  • Kamaraterem kisebb rendezvények, előadások megtartására
  • Zenekari próbaterem a Mendelssohn Kamarazenekar részére
  • Kórusterem Veszprém Város Vegyeskara és más együttesek részére
  • Ifjúsági szórakozóhely az alsó szinten az Expresszó Ifjúsági Klub részére
  • Étterem, kávézó
  • Parkoló 22 férőhellyel
  • Közösségi élettér kiállítások, közösségi összejövetelek befogadására

Pannon Egyetem

Veszprém, Wartha Vince u. 1. (Pannon Egyetem M épület).

A Pannon Egyetem a Vándorgyűlés során szekcióhelyszíneknek ad otthont. Az Egyetemi Könyvtár megtekintése a konferencia alatt csoportosan lehetséges.

A Pannon Egyetemi Könyvtárat 1949-ben az egyetem megalakulásával egyidőben hozták létre. Korábban kémiai szakkönyvtárként működött. A Tanárképző Kar és az új szakok megalakulása óta gyűjtőköre kiszélesedett. A könyvtár egyik fontos feladata az egyetemen készült szakdolgozatoknak, diplomamunkáknak, egyetemi doktori és PhD értekezéseknek, az egyetemi oktatók publikációinak, az egyetem saját kiadványainak gyűjtése és megőrzése.

PE                   PE1 

A Veszprémi Egyetem és a Pannon Agrártudományi Egyetem 2000. január 1-jével kormánydöntés következtében integrálódtak Veszprémi Egyetem néven és így a korábbi egyetemi könyvtárak is egyesültek Veszprémi Egyetemi Könyvtárként. Az integrálódás során a könyvtárak mellett működő egyetemi levéltárak is egyesültek és hálózatként működnek. 2006. március 1-jével a Veszprémi Egyetem neve Pannon Egyetem névre változott, a könyvtár hivatalos neve pedig Pannon Egyetem Egyetemi Könyvtár és Levéltár lett. A Pannon Egyetemi Könyvtár nyilvános, országos és regionális tudományos szakkönyvtár, amely hálózatként működik.

A Pannon Egyetem Egyetemi Könyvtár és Levéltár (Veszprém) a könyvtári hálózat központja, amelyhez az egyetem fenntartásában, illetve szervezetében működő kari, intézeti, tanszéki és kollégium könyvtárak tartoznak. A könyvtár felügyeli és szervezi a Pannon Egyetemi Kiadó, az Egyetemi Nyomda és az Egyetemi Könyvesbolt tevékenységét. A könyvtár szervezetén belül működő Egyetemi Levéltár az egyetemi levéltári hálózat alközpontja.

pe2               pe3
mke2szines

EKMK logo hn

  

pannon egyetem hn

 

MKElogohn