Pannon Egyetem

Veszprém, Wartha Vince u. 1. (Pannon Egyetem M épület).

A Pannon Egyetem a Vándorgyűlés során szekcióhelyszíneknek ad otthont. Az Egyetemi Könyvtár megtekintése a konferencia alatt csoportosan lehetséges.

A Pannon Egyetemi Könyvtárat 1949-ben az egyetem megalakulásával egyidőben hozták létre. Korábban kémiai szakkönyvtárként működött. A Tanárképző Kar és az új szakok megalakulása óta gyűjtőköre kiszélesedett. A könyvtár egyik fontos feladata az egyetemen készült szakdolgozatoknak, diplomamunkáknak, egyetemi doktori és PhD értekezéseknek, az egyetemi oktatók publikációinak, az egyetem saját kiadványainak gyűjtése és megőrzése.

PE                   PE1 

A Veszprémi Egyetem és a Pannon Agrártudományi Egyetem 2000. január 1-jével kormánydöntés következtében integrálódtak Veszprémi Egyetem néven és így a korábbi egyetemi könyvtárak is egyesültek Veszprémi Egyetemi Könyvtárként. Az integrálódás során a könyvtárak mellett működő egyetemi levéltárak is egyesültek és hálózatként működnek. 2006. március 1-jével a Veszprémi Egyetem neve Pannon Egyetem névre változott, a könyvtár hivatalos neve pedig Pannon Egyetem Egyetemi Könyvtár és Levéltár lett. A Pannon Egyetemi Könyvtár nyilvános, országos és regionális tudományos szakkönyvtár, amely hálózatként működik.

A Pannon Egyetem Egyetemi Könyvtár és Levéltár (Veszprém) a könyvtári hálózat központja, amelyhez az egyetem fenntartásában, illetve szervezetében működő kari, intézeti, tanszéki és kollégium könyvtárak tartoznak. A könyvtár felügyeli és szervezi a Pannon Egyetemi Kiadó, az Egyetemi Nyomda és az Egyetemi Könyvesbolt tevékenységét. A könyvtár szervezetén belül működő Egyetemi Levéltár az egyetemi levéltári hálózat alközpontja.

pe2               pe3
mke2szines

EKMK logo hn

  

pannon egyetem hn

 

MKElogohn